Blog

Tatii din ziua de azi

Tatii din ziua de azi
Cu totii am crescut cu imaginea mamei prezenta in toate activitatile. Figura acesteia a fost asociata cu toate episoadele si intamplarile importante din viata copilului, lucru ce a condus treptat la conturarea ideii ca doar ea este cea care trebuie sa se ocupe de cresterea si educatia copilului. Si cum ramane cu tatal?

Invatarea prin joaca si jucarii

Invatarea prin joaca si jucarii
Jocul este la ordinea zilei pentru mica generatie si se pare ca este un lucru pozitiv, din toate punctele de vedere. Aceasta activitate zilnica nu este doar distractiva, ci ii si ajuta pe cei mici sa asimileze mai usor notiuni despre mediul ce-i inconjoara. La o prima vedere, jocul este foarte simplu, dar in esenta, este un mod profund prin care copilul se dezvolta. Asta au descoperit si cercetatorii de peste hotare, ce au incercat de-a lungul timpului sa faca legaturi intre joc si cresterea capacitatii cognitive si a altor abilitati sociale ale copilului. Iata ce au mai descoperit cercetatorii.

Influenta tatalui in primele lui zile

Influenta tatalui in primele lui zile
Tatal este una dintre cele mai importante persoane din viata oricaruia dintre noi. Asa cum veti afla si din articolul de mai jos, conteaza enorm ca un tata sa interactioneze cu micutul sau inca de cand acesta este bebelus. Una dintre cele mai la indemana modalitati ca acesta sa fie alaturi de copilul sau este sa se joace mult impreuna. Prin joc, un copil va reusi sa se dezvolte armonios din toate punctele de vedere si sa fie fericit. Cu atat mai mult cu cat il va avea ca partener de joc pe tatal sau, se va simti mai in siguranta, va avea mai multa incredere in sine si se va simti iubit.

Istoria jucariilor in lume

Istoria jucariilor in lume
Ca in orice alt domeniu, si in lumea fascinanta a jucariilor exista o poveste de inceput. Toti copiii se joaca si toti copiii s-au jucat, dar putini sunt cei care se intreaba daca jucariile au fost intotdeauna la fel ca acum sau cum erau jucariile de altadata. Evident, aceste intrebari nu-si gasesc raspuns in fascinanta lume a jucariilor din prezent, cand instrumentele de joaca au devenit extrem de interesante si cand exista mii de modele de jucarii educative, interactive, de plus, lego, puzzle, etc.

Importanta si rolul parintilor in joaca celor mici

Importanta si rolul parintilor in joaca celor mici
Activitatea care ii face cei mai fericiti pe cei mici este, bineinteles, joaca. Mai ales la varste fragede si de cele mai multe ori impreuna cu parintii, joaca nu trebuie considerata o activitate optionala.

Invatarea prin joc. Succesul copiilor

Invatarea prin joc. Succesul copiilor
Invatarea prin joaca este o metoda des folosita in educatia si psihologia copilului, ajutandu-l pe acesta sa-si insuseasca cunostinte noi, sa-si dezvolte simtul artistic, inteligenta, abilitatile motrice, increderea in sine, etc. Asadar, joaca este cea mai buna tehnica pe care parintii o pot adopta pentru a-l ajuta pe copil sa invete lucruri noi.

[Unboxing] Gogosi de sortat - Set pe dimensiuni

[Unboxing] Gogosi de sortat - Set pe dimensiuni
Iată o jucărie care ne place foarte mult: un set de sortare pe dimensiuni sub forma unor gogoși "delicioase". Vârsta minimă recomandată de către ...

[Unboxing] Animale de la ferma - set educativ figurine mari

[Unboxing] Animale de la ferma - set educativ figurine mari

Inceput <- click

Inceput <- click
Precum un copil care face primii pași în lumea fascinantă ce-l înconjoară, așa și noi, eu și soția mea, doi economiști de profesie, am pus primele cărămizi la temelia acestui site: bebeluc.ro. 
Sale

Unavailable

Sold Out